Première a Season of Classic Films

Première a Season of Classic Films

A Season of Classic Films biedt tussen juni en december gratis (online) filmvertoningen van gerestaureerde films uit de archieven.
MEDIA

Vandaag, op de Internationale Archiefdag, wordt de 3e editie van A Season of Classic Films geopend met de gerestaureerde 'Face to Face' (1966) door het Griekse Filmarchief. De vertoning vindt plaats in Lais Open Air Cinema in Athene maar is tevens vanaf 20:00 uur (één dag) gratis online beschikbaar.

Op vrijdag 10 juni gaat het programma verder met de gerestaureerde Kroatische komedie Blue 9. De film wordt gepresenteerd door het Kroatische en is gratis online te bekijken van 10 tot 17 juni.

Beide online vertoningen bieden wereldwijde toegang met Engelse ondertiteling.

Klik hier voor meer informatie.

Van links naar rechts: Jay Weissberg, Paulina Reizi, Sergei Loznitsa, Claudia Tronnier, Sandra den Hamer.

De presentatie van 'A Season of Classic Films' in Cannes vond plaats op 23 mei in het EU-paviljoen. Het evenement werd gemodereerd door Paulina Reizi (Eye Filmmuseum, coördinator van A Season of Classic Films). Sprekers en speciale gasten waren Sandra den Hamer (voorzitter van ACE en directeur van Eye Filmmuseum), Sergei Loznitsa (Filmmaker), Claudia Tronnier (directeur van de afdeling Cinema-Fiction van ARTE) en Jay Weissberg (directeur van het Pordenone Silent Film Festival)

Did you find this information useful?