|
Image
Image
Albert Meijer
Role
Advisor Culture - Creative Europe
Email
a.meijer [at] dutchculture.nl
 

Open calls voor het New European Bauhaus Festival 2024

Image
Image
Klein logo van New European Bauhaus
Authors
New European Bauhaus
Country
Belgium

Open calls voor het New European Bauhaus Festival 2024

Deadline 30 september
Cross-sectoraal

De Europese Commissie organiseert de tweede editie van het New European Bauhaus Festival in april 2024. Het festival krijgt steun van Creative Europe.

Het New European Bauhaus is een interdisciplinair initiatief dat mensen samenbrengt en oproept om samen een duurzame, inclusieve en esthetische toekomst op te bouwen. Het thema van het Festival in 2024 is ‘Resources for all’, waarbij verschillende onderwerpen elkaar kruisen zoals levensomstandigheden, land en water, mode en het menselijk welzijn in een veranderende klimaat.

Lees hier meer over het New European Bauhaus Festival. Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen de Creative Europe Desk of mail contact@new-european-bauhaus-festival.eu.

Met behulp van de oproepen kunnen geïnteresseerde organisaties en individuen hun eigen ideeën voor activiteiten, projecten en satelliet activiteiten voor het programma van het festival indienen. Doe dit voor 15 september en wie weet is jouw project straks onderdeel van het programma van het festival.

De vier oproepen van het New European Bauhaus Festival 2024:

  1. Oproep voor het organiseren van Satellite Events ( Sluit aan bij Randactiviteiten): Lees hier meer over de call en meld je via deze link aan voor de subsidieoproep.
  2. Oproep voor het organiseren van een Lab of een Expositie (sluit aan bij Fair) : Lees hier meer over de call en meld je aan voor deze oproep via deze link.
  3. Oproep voor het organiseren van culturele en artistieke evenementen (sluit aan bij Festiviteit): Lees hier meer over de call en meld je aan via deze link.
  4. Oproep voor media partners: Het Festival biedt ook mogelijkheden voor media professionals, makers en culturele organisaties om een belangrijke rol te spelen in de promotie van het Festival bij netwerkevenementen. Lees hier meer over deze call en meld je aan via deze link.

Meer informatie over het festival:
Het hoofdprogramma van het New European Bauhaus Festival vindt van 18-20 April 2024 plaats in Brussel. Let op: de randactiviteiten zijn verspreid over meerdere locaties in verschillende EU landen.

Het festival is opgebouwd uit vier pillaren:

  • Forum: een platform voor discussie en het uitwisselen van ideeën over New European Bauhaus.
  • Fair: een lab of expositie voor het uitlichten van projecten en prototypen die de kernwaarden van New European Bauhaus reflecteren
  • Festiviteit: de viering van cultuur, kunst, vrijheid van expressie en het omarmen van innovatieve ideeën
  • Randactiviteiten: activiteiten worden door de gehele EU georganiseerd, naast de hoofdprogrammering in Brussel
Did you find this information useful?
1