|
Image
Image
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl

|
Image
Image
Jordi Wijnalda
Role
Communications Advisor Creative Europe Desk
Email
j.wijnalda [at] creativeeuropedesk.nl
 

Film en klimaatactivisme tijdens Forum on European Culture

Image
Image
Man in the snow, walking up to an oil pipeline
Caption
Still from the film 'How To Blow Up A Pipeline', directed by Daniel Goldhaber (after the book by Andreas Malm).
Authors
The Searchers
Magazine tags
Discipline
Audiovisual Media

Film en klimaatactivisme tijdens Forum on European Culture

Daniel Goldhabers "How to Blow Up a Pipeline" wordt vertoond tijdens het vierde Forum on European Culture (31 mei - 4 juni) in Amsterdam
MEDIA

Tijdens de vierde editie van het Forum on European Culture wordt de nieuwe Amerikaanse film How to Blow Up a Pipeline van regisseur Daniel Goldhaber vertoond, naar het gelijknamige, veelbesproken boek van Andreas Malm. De film volgt de praktische en ideologische strijd van een groep jonge eco-activisten versus de grootvervuilers van de fossiele brandstofindustrie. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Lukas Gage, Sasha Lane, Forrest Goodluck, en Ariela Barer, die ook optreedt als co-scenarist en producent van de film.

Bestempeld als een "cultural landmark" (New York Times) heeft de film ook op meerdere plekken al de autoriteiten tegen de haren ingestreken met zijn nadrukkelijke weergave van vandalisme en materieel geweld om de urgente standpunten van klimaatactivisme kracht bij te zetten. Op zondagavond 4 juni (20:00) zullen Goldhaber en Barer hierover in gesprek gaan met Clare Farrell, mede-oprichter van de wereldwijde klimaatbeweging Extinction Rebellion, vanuit de filmzaal in De Balie. Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Creative Europe MEDIA Desk NL.

Meer informatie en tickets kunnen hier gevonden worden. Naast How to Blow Up a Pipeline heeft cultuurhuis De Balie een filmprogramma gecureerd dat inhoudelijk aansluit op de verdere thema's die tijdens het Forum verkend worden. Zo zal de door Creative Europe MEDIA gesteunde film The Lost Leonardo worden vertoond, als ook de urgente documentaire The Killing of a Journalist, die de Europese noodzaak voor persvrijheid en journalistieke bescherming krachtig onderschrijft.

Het Forum on European Culture is een samenwerking tussen cultuurhuis De Balie, theaters Frascati en De Brakke Grond, en DutchCulture en Creative Europe MEDIA Desk NL. De huidige editie onderzoekt de culturele en sociale implicaties van onze steeds kwetsbaardere democratieën, en de cruciale rol die daarbinnen is weggelegd voor burgers, cultuurbeoefenaars en kunstenaars.

 

Media
Image
Caption
Ariela Barer in de film "How to Blow Up a Pipeline".
Authors
The Searchers
Did you find this information useful?
0