Europees innovatieproject MediaFutures ondersteunt start-ups en kunstenaars

Image
Image
MediaFutures
Authors
MediaFutures

Europees innovatieproject MediaFutures ondersteunt start-ups en kunstenaars

Door middel van drie calls wordt gezocht naar startup-ideeën en creatieve werken waarbij data gebruikt wordt.
Cross-sectoraal

MediaFutures is een Europees innovatieproject en wordt ondersteund door het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 (de voorganger van Horizon Europe) van de Europese Unie.

Door middel van drie open calls wordt gezocht naar startup-ideeën en creatieve werken waarbij data gebruikt wordt om burgers aan te moedigen zich op een meer betekenisvolle manier bezig te houden met kwalitatief hoogstaande journalistiek, wetenschapseducatie en digitaal burgerschap.

ARTISTS FOR MEDIA
Bedoeld voor kunstenaars met een innovatief kunstwerkconcept en productieproces die data en technologie kritisch en inhoudelijk onderzoeken om de impact ervan op individuen en de samenleving ter discussie te stellen. Kunstenaars nemen deel aan een residentieprogramma van zes maanden.

STARTUPS FOR CITIZENS
Bedoeld voor start-ups die een product of dienst ontwikkelen waarmee wordt gestimuleerd dat op een nieuwe en meer betekenisvolle manier wordt omgegaan met media-inhoud. Zij zullen deelnemen aan een accelerator-programma van zes maanden.

STARTUP MEETS ARTIST
Bedoeld voor teams van start-ups en kunstenaars om samen nieuwe concepten van datatechnologie en kunst te ontwikkelen. Zij nemen deel aan een gemengd residentie- en accelerator-programma van zes maanden.

De deadline voor het indienen van voorstellen is 27 januari 2022, 12.00 uur (CET).

Meer informatie is te vinden op de website van MediaFutures.

Did you find this information useful?