10 september 2018

Vacature programmamedewerker Creative Europe MEDIA

DutchCulture zoekt op korte termijn een programmamedewerker MEDIA voor de Creative Europe Desk NL (0,7 tot 0,8 fte).

DutchCulture is de netwerk- en kennisorganisatie voor internationale culturele samenwerking. Wij zijn aanspreekpunt voor de culturele sector in Nederland en de Nederlandse diplomatieke posten in het buitenland. DutchCulture wil iedereen met buitenlandambities - van individuele kunstenaar tot gerenommeerde organisatie - en die werkzaam is in de culturele sector minimaal één stap verder brengen naar het internationale podium. 

Door coördinatie en kennisuitwisseling dragen we bij aan de kwaliteit en effectiviteit van de samenwerking. Door informatiebijeenkomsten, digitale platforms en campagnes in binnen- en buitenland verschaffen we inzicht in relevante ontwikkelingen en maken we het belang van internationale samenwerking zichtbaar.

Met advies en begeleiding bevorderen we internationale culturele samenwerking. Wij dragen bovendien bij aan de monitoring en evaluatie van beleid en leveren een actieve bijdrage aan beleidsvorming door het signaleren en analyseren van internationale ontwikkelingen. Samen met de diplomatieke posten in het buitenland, de rijks cultuurfondsen en een aantal culturele instellingen voeren wij het internationaal cultuurbeleid van Nederland uit.

DutchCulture zoekt op korte termijn voor de Creative Europe Desk NL: 

Programmamedewerker Creative Europe MEDIA (0,7 tot 0,8 fte) 

Plaats in de organisatie 
Als Programmamedewerker Creative Europe MEDIA maak je deel uit van het team Advies & Mobiliteit, dat primair verantwoordelijk is voor één van de doelstellingen van DutchCulture: meer en meer relevante internationale culturele samenwerking door en met het Nederlandse culturele veld. Het team bestaat uit twaalf medewerkers, waarvan er zes voor de Creative Europe Desk NL werken.

Samen met de Creative Europe MEDIA programma adviseur ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het sub-programma MEDIA o.a. het administratieve en productionele proces en de interne afstemming. 

Takenpakket 

 • Je zorgt voor informatieverstrekking over de subsidieregelingen van het Creative Europe MEDIA sub-programma voor de verschillende doelgroepen in de audiovisuele sector en voor Nederlandse en Europese beleidsmakers; 
 • Je organiseert in samenwerking met het team jaarlijks terugkerende en inci-dentele presentaties, voorlichtingsbijeenkomsten, workshops over of met betrekking tot het Creative Europe MEDIA programma;
 • Je bent op de hoogte van het Europees audiovisueel beleid en weet dat te vertalen in concrete beleidsrelevante acties.
 • Je geeft presentaties en voert adviesgesprekken over het programma; 
 • Samen met het team draag je bij en denk je mee over de mogelijkheden om meer zichtbaarheid van het subsidieprogramma Creative Europe in Nederland te creëren.

Functievereisten 

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau en ten minste drie jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Grondige kennis van (internationale) professionele ontwikkelingen op het gebied van film, televisie en digitale media;
 • Kennis van Europese instituties en Europees (audiovisueel) beleid;
 • Relevant netwerk binnen de audiovisuele, game and nieuwe media sector;
 • Handig met social media, Excel en het maken van grafieken;
 • Beschikken over een vlotte pen. 

Competenties 
Medewerkers bij DutchCulture zijn resultaatgericht, coöperatief, flexibel, omgevings-bewust en klantgericht. 

Wij bieden: 
Wij bieden een aanstelling van 28 tot 32 uur per week (in overleg) in eerste instantie voor de duur van een jaar. Deze functie is ingeschaald op basis van het functiehuis en volgens het salarissysteem van DutchCulture en valt in schaal 3 – Programmamedewerkers (min € 2750 – max € 3600) bij een 40-urige werkweek. 

Reactie en informatie 
Reageer uiterlijk 23 september door je CV en motivatiebrief te mailen naar DutchCulture, t.a.v. Roos van Dorp. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Andrea Posthuma T. 020-6164225. De eerste ronde gesprekken zullen plaatsvinden in de eerste week van oktober 2018.