|
Image
Afbeelding
Andrea Posthuma
Role
Advisor MEDIA - Creative Europe
Email
a.posthuma [at] creativeeuropedesk.nl
 

Film Festival Oostende 2017: focus op Nederland

Image
Afbeelding
Caption
Scène uit de televisieserie 'Overspel' (met Fedja van Huet en Sylvia Hoeks).
Authors
Overspel
Discipline
Audiovisuele media

Film Festival Oostende 2017: focus op Nederland

Vrijkaarten beschikbaar voor Flanders Film Meeting
MEDIA

Filmfestival Oostende zet de Nederlandse film centraal tijdens haar elfde editie die plaatsvindt van 8 tot en met 16 september 2017. Tijdens het festival wordt niet alleen het beste van de hedendaagse Nederlandse film vertoond maar het festival blikt ook terug op het verleden en de raakvlakken tussen Nederland en België.

Flanders Film Meeting
Op vrijdag 15 september 2017 (vanaf 10.00 uur) organiseert het festival samen met Mediarte en Creative Europe Desk NL en Vlaanderen de zesde editie van de Flanders Film Meeting. Ook deze dag staat in het teken van uitwisseling tussen Nederland en Vlaanderen met als thema's educatie, interactie en inspiratie. Het doel van deze dag is het versterken van de banden binnen zowel de Vlaamse filmindustrie als binnen de Europese context. Daar hoort ook verrijking van kennis bij. Centrale vragen zijn: wat kunnen we leren van elkaar en hoe kunnen we betere samenwerking tot stand brengen?


Programma

  • 10.00 uur: Ontvangst & registratie
  • 10.30 uur: Opening
  • 11.00 uur: Educatie: keuze uit verschillende masterclasses:
    • Productie en distributie van kinder- en jeugdfilms: masterclass door Harro Van Staverden, producent bij Phanta Basta!, dat zich focust op zowel mainstream als cutting-edge content voor jeugd en familie;
    • Regie en scenario: masterclass door Arno Dierickx, regisseur van verschillende televisieseries waaronder Brussel, Deadline en Overspel. Gaat dieper in op storytelling en zijn ervaringen in Nederland en België;
    • Licht- en camerawerk van de toekomst: Masterclass van de beroepsvereniging van de Belgische cinematografen (SBC). Samen met een Nederlandse professional wordt gezocht naar wat we van elkaar kunnen opsteken.
  • 13.00 uur: Netwerklunch
  • 14.30 uur: Interactie: tijdens het interactieve gedeelte van de dag kunnen deelnemers zich aansluiten bij een rondetafelgesprek. Iedere tafel vertegenwoordigt een ander thema:
    • Storytelling of the future: met Deniz Alkaç, oprichter van BRUUT Amsterdam, een bureau voor next-generation contentcreatie, waar next level online video, webseries en formats worden ontwikkeld en geproduceerd;
    • Virtual reality: met Benjamin De Wit, oprichter van VR days, het internationale VR event dat conferenties, masterclasses, workshops en tentoonstellingen combineert en Cassandra de Klerck, producent VR voor Purple Pill, een Amsterdams productiebedrijf gespecialiseerd in immersive content met focus op cinematic VR;
    • New business models: Melissa van der Schoor, coördinator van het Internationaal Film Festival Rotterdam, geeft meer uitleg over IFFR Live en IFFR Unleashed;
    • Curation: Bas Morsch, is mede-oprichter van We Are Public, een platform waarbij een redactie culturele programma's selecteert, die als lid onbeperkt bezocht kunnen worden. De opbrengst komt terecht bij de makers en culturele instellingen.
    • Internationale co-producties: Els Vandevorst, mede-oprichter van N279 Entertainment, producent van arthouse films maar ook mainstream films, met een blik die verder dan Nederland reikt.
  • 16.30 uur: Inspiratie: Ter afsluiting van de rondetafelgesprekken wordt een samenvatting gegeven van wat er aan de verschillende tafels is besproken.
  • 17.00 uur: Netwerkborrel
  • 19.30 uur: Filmpremière in Kinepolis Oostende en prijsuitreiking Look! en Taste-of-Europe competitie

Datum en locatie
Vrijdag 15 september in CC De Grote Post, Hendrik Serruyslaan 18A in Oostende

Vrijkaarten!
Creative Europe Desk NL mag vijf vrijkaarten (á 100 euro) weggeven voor dit event. Interesse? Schrijf dan uiterlijk 10 september 2017 een mailtje met korte motivatie naar Andrea Posthuma.

Mocht u hiervoor niet in aanmerking komen, klik dan hier om u in te schrijven.

Filmfestival Oostende en Mediarte organiseren Flanders Film Meeting met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Sabam, T-heater & Creative Europe MEDIA Desk Vlaanderen en Nederland. In samenwerking met de Unie van Regisseurs, Scenaristengilde, SBC, VOFTP & deBuren.

 

Did you find this information useful?
0